Нафтогаз створить цифрову базу геологічних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз створить цифрову базу геологічних даних

Фондовий ринок
196
НАК «Нафтогаз України» створює базу геологічних даних про родовища і свердловини, які експлуатує дивізіон «Нафтогаз розвідка та видобування».
Про це повідомляється на сайті компанії.
«У межах діджиталізації спеціалісти дивізіону „Нафтогаз розвідка і видобування“ запустили в роботу програмне забезпечення для управління геолого-промисловими даними. Запуск цієї програми — це початок створення найбільшої в Україні цифрової бази геологічних даних», — йдеться в повідомленні.
У систему вже внесено дані про 43 родовища та понад 1 200 свердловин західного регіону. Загалом планується оцифрувати дані про понад 200 нафтогазових ділянок і 5 300 свердловин, які експлуатує дивізіон «Нафтогаз розвідка та видобування».
«У 2020 році в Харкові розпочав роботу наш центр 3D-моделювання. На цей момент ми вже оцифрували історію західного регіону, попереду опрацювання інформації по Дніпровсько-Донецької западині. Детальний аналіз геологічних даних і 3D моделювання родовищ — це наші інструменти підвищення ефективності процесів і прийняття управлінських рішень в межах реалізації стратегії нарощення ресурсної бази», — розповів директор дивізіону «Нафтогаз розвідка і видобування» Олександр Романюк.
База даних формується на основі програмного забезпечення ProSource міжнародної компанії Schlumberger і буде інтегрована з іншими системами групи «Нафтогаз». Створення бази даних триватиме 5 років.
У системі зберігатиметься: геологічна інформація, а саме, дані про ліцензійні ділянки, родовища, свердловини, їх будову та структуру; скан-образи, результати геофізичних досліджень свердловин; інформація про проведені сейсмічні дослідження, профілі свердловин; обсяг видобутку газу, нафти, конденсату, води, результати капітальних ремонтів свердловин; 3D-моделі родовищ; аналіз розробки родовищ, уточнені проєкти, геолого-економічна оцінка, техніко-економічна оцінка.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас