Тривалість роботи у нічний час: кому заборонено (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тривалість роботи у нічний час: кому заборонено (інфографіка)

Особисті фінанси
5859
Нічним вважається час з 22:00 до 6:00. При роботі в нічний час встановлена тривалість роботи (зміни) скорочується на одну годину. Це правило не поширюється на працівників, для яких уже передбачено скорочення робочого часу.
Про це повідомляє km.dsp.gov.ua.
Тривалість нічної роботи зрівнюється з денною в тих випадках, коли це необхідно за умовами виробництва, зокрема у безперервних виробництвах, а також на змінних роботах при шестиденному робочому тижні з одним вихідним днем.
Залучення жінок до робіт у нічний час не допускається, за винятком тих галузей народного господарства, де це викликано особливою необхідністю і дозволяється як тимчасовий захід.
Також обмеження не поширюються на жінок, які працюють на підприємствах, де зайняті лише члени однієї сім’ї.
Робота осіб з інвалідністю у нічний час допускається лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям.
Тривалість роботи у нічний час: кому заборонено (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • В Україні розробили законопроект, який має замінити закон про охорону праці та посилити відповідальність за порушення законодавства. Про це йдеться в законопроекті «Про безпеку та здоров’я працівників», який було опубліковано на сайті Федерації професійних спілок України. Нагляд за дотриманням норм здійснюватиме Державна інспекція праці.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас