Криклій назвав вокзали, які готують до концесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій назвав вокзали, які готують до концесії

Казна та Політика
692
Кабмін має намір передати в концесію шість залізничних вокзалів в Україні, включаючи київський.
Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю РБК-Україна, яке було опубліковано у вівторок, 26 січня.
Криклій зазначив, що передача вокзалів в концесію може зробити об’єкти незбитковими.
«Це буде, швидше за все, як нам рекомендує наш партнер Світовий банк, IFC, у форматі 1+1: тобто один великий вокзал і один менший вокзал. Тоді ми можемо знаходити стратегічного концесіонера, який зацікавлений у великому вокзалі. Маленький йому буде в донавантаження», — пояснив він.
За словами Криклія, це почнеться вже в цьому році, будуть запускати концесійні конкурси.
«Ми плануємо зараз київський з вінницьким вокзалом. Потім у нас Миколаїв, Дніпро, Харків і Чоп. Щодо цих об’єктів ще вивчаємо, як краще їх можна скомплектувати в цьому форматі 1+1. Можливо, Чоп буде йти в парі зі Львовом, тому що це більш логічно, враховуючи локацію», — заявив він.
Також міністр пояснив, чому державні аеропорти залишають поза передачею в концесію. За його словами, Україна не хотіла б їх «дешево віддавати».
«Тому з тих концесійних проектів, державних аеропортів ми взяли паузу до періоду, коли авіація відновиться. Щодо регіональних аеропортів, які на балансі облрад — там інша ситуація», — зазначив Криклій, додавши, що вони також повинні знаходити постійного стратегічного партнера.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас