"Податок на Google": Рада хоче зобов'язати інтернет-гігантів сплачувати податки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Податок на Google": Рада хоче зобов'язати інтернет-гігантів сплачувати податки в Україні

Казна та Політика
1635
Верховна Рада хоче ввести механізм, який зобов’яже світових інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до бюджету.
Про це сказав депутат від «Слуги народу», голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради.
«Механізм новий… Зручний механізм оподаткування великих інтернет-гігантів, які працюють по всьому світі, але чомусь тільки в Україні майже всі вони не сплачують податків. Ми пропонуємо ввести для них механізм завдяки так званому „законопроекту про податок на Google“, хоча насправді Google є тією компанією, яка чи не єдина сплачує у державі податки… Ми пропонуємо ввести зручний механізм для оподаткування цих компаній, або забезпечити надходження до державного бюджету і урівняти в правах наш, український бізнес, і бізнес транснаціональний, який чомусь сьогодні є пільговим», — сказав Гетманцев.
За його словами, цим законопроектом пропонується скасувати податок на репатріацію з надання рекламних послуг.
Наприкінці 2020 року депутати обговорювали можливість оподаткування доходів Google, Netflix та Amazon, а також компаній, що продають відео, музику, рекламу, ігри, та доступ до хмарних сервісів зберігання. Вперше у парламенті цю ідею озвучили восени 2019 року, а у ВР зареєстрували відповідний законопроект.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас