Чому не продовжили локдаун в Україні: в МОЗ пояснили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому не продовжили локдаун в Україні: в МОЗ пояснили

Казна та Політика
1351
В Україні вирішили не продовжувати локдаун. У МОЗ розповіли, що причиною цього є краща статистика щодо коронавірусу.
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в коментарі виданню розповів, що поки що медична система України справляється з навантаженням: в лікарнях достатньо вільних ліжок.
«Впровадження суворіших обмежень дозволило нам стримати стрімке зростання захворюваності, як це відбувалося і в інших європейських країнах», — пояснив Ляшко.
Як пояснив голова комітету ВР з питань здоров’я нації, депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький, МОЗ спирався на статистику.
«Наявна статистика, за словами міністра, дозволяє вийти з режиму посиленого карантину і повернутися до адаптивного», — розповів Радуцький.
«Але міністр пояснив, що зараз при легкому перебігу захворювання пацієнтів обстежують за допомогою експрес-тестів на антиген. А вони не потрапляють в загальну статистику щодо ПЛР і ІФА тестів. З цього, за словами міністра, також випливає, що число тяжкохворих знижується», — зазначив Радуцький.

Довідка Finance.ua:

  • З 25 січня в Україні припинив діяти локдаун. У зв’язку з цим починає діяти адаптивний карантин, який, зокрема, дозволяє роботу кафе та ресторанів.
  • Що дозволять. Після січневого локдауну Україна повертається в «помаранчеву» зону. Тому буде дозволена робота непродовольчих магазинів та ринків, торгових центрів.
  • Кафе та ресторани зможуть працювати з 7:00 до 22:00. Там будуть діяти карантинні обмеження: розміщення відвідувачів на відстані не менше 2 метрів між місцями для сидіння за сусідніми столиками, не більше 4 дорослих за столом. Можуть працювати кінотеатри та театри, спортзали і фітнес-центри, музеї, виставки, галереї.
  • Що буде заборонено. Не дозволять діяльність установ, що надають послуги розміщення (крім готелів, санаторно-курортних установ і закладів, що надають соціальні послуги). Також розважальні заклади, дискотеки, масові заходи (понад 20 осіб) залишаються під забороною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас