Європейський центральний банк зберіг базову процентну ставку 0% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський центральний банк зберіг базову процентну ставку 0%

Світ
239
Європейський центральний банк зберіг базову процентну ставку 0%.
При цьому ставка за депозитами залишилася на рівні – 0,5%, а ставка за короткостроковими кредитами — 0,25%, повідомляє прес-служба ЄЦБ.
«Процентна ставка за основними операціями рефінансування і відсоткові ставки по маржинальної кредитної лінії та депозитній лінії залишаться незмінними на рівні 0,00%, 0,25% і – 0,50% відповідно», — йдеться в повідомленні.
Як зазначається, рада керівників ЄЦБ чекає, що ключові процентні ставки залишаться на нинішньому або нижчому рівні доти, доки інфляція не почне стабільно наближатися до цільового рівня, який становить менше 2%.
Раніше повідомлялося, що, починаючи з IV кварталу 2020 року, банки країн Європейського Союзу скоротили обсяги кредитування компаній і домогосподарств єврозони.
Так, за даними ЄЦБ, банки скорочують кредитування підприємств, домогосподарств, споживче та іпотечне кредитування в очікуванні зростання проблемних позик через введення нових локдаунів, спричинених пандемією коронавірусу.
При цьому стандарти кредитування домогосподарств посилилися. Чиста процентна частка банків, що посилюють кредитні вимоги для населення, становить 7% для позик на купівлю житла і 3% для споживчих кредитів та іншого кредитування домогосподарств.
Водночас ці показники зростають більш повільними темпами, ніж у попередніх кварталах 2020 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас