Україна увійшла до ТОП-3 найбільших постачальників агропродукції в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до ТОП-3 найбільших постачальників агропродукції в ЄС

Казна та Політика
1323
За даними щомісячного моніторингу аграрної торгівлі, який здійснює Європейська Комісія, Україна посіла третє місце в переліку найбільших постачальників продукції аграрного сектору до країн Євросоюзу, експортувавши на суму 7,3 млрд євро, пише «superagronom.com»:/https://superagronom.com/.
Загалом за минулий рік поставки вітчизняної сільгосппродукції до Європейського Союзу становили 7,5 млрд доларів. Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.
За його словами, товарна структура вітчизняних поставок до Європейського Союзу значною мірою повторює загальну. Понад 83% у ній припадає на експорт зернових та олійних культур, жирів та олії, залишків переробної промисловості.
Характерною рисою минулого року стало помітне зростання експорту окремих видів тваринницької продукції в кількісних обсягах, зокрема: яєць в шкаралупі — до 9,6 тис. тонн (майже у 3,5 разу), меду — до 48 тис. тонн (на 24%).
За 2019 рік вітчизняні експортери повністю закрили квоти на мед (основну і додаткову), яблучний і виноградний соки, цукор, ячмінну крупу і борошно, консервовані томати (основну і додаткову), оброблений крохмаль, пшеницю, кукурудзу (основну і додаткову), м’ясо птиці, вершкове масло, оброблену продукцію з зернових та крохмаль.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас