Одинадцять безробітних на місце: кого шукають в 2020 році та які зарплати пропонують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одинадцять безробітних на місце: кого шукають в 2020 році та які зарплати пропонують

Особисті фінанси
1907
Упродовж 2020 року Державна служба зайнятості працевлаштувала 606 тисяч українців. Станом на 1 січня 2021 року на одне робоче місце претендують 11 безробітних громадян. Середня заробітна плата у вакансіях, поданих до служби зайнятості роботодавцями, становить 7592 грн.
Про це повідомляється на сайті відомства.
“За видами економічної діяльності найбільше громадян знайшли роботу в сільському господарстві (28%), переробній промисловості (16%) та у сфері торгівлі (15%). Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, становила 169 тисяч осіб”, – ідеться в повідомленні.
Найбільш відчутним такий дисбаланс є у сфері сільського господарства: на одну пропозицію роботи претендує 41 особа.
Кого на початку січня 2021 року шукають роботодавці:
  • 22% – кваліфіковані працівники з інструментом (швачка, електромонтер, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, муляр, маляр, монтер колії);
  • 15% – робітники з обслуговування, експлуатації устаткування машин (водій тролейбуса, трамвая, оператор заправних станцій, тракторист);
  • 15% – професіоналів (провізор, спеціаліст держслужби, учитель, вихователь)
  • 12% – працівники сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, охоронник, поліцейський).
Як зазначається, середня заробітна плата у вакансіях становить 7592 грн. Однак є пропозиції роботи зі значно вищим рівнем оплати праці (авіаційний транспорт, ІТ, фінансова та страхова діяльність, сфера телекомунікацій).

Довідка Finance.ua:

  • У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, згідно з яким пропонується збільшити штрафні санкції за невиплату заробітної плати.
  • Під час карантину роботодавці все більше стали використовувати форму дистанційної (віддаленої) роботи. Поширення коронавірусу змусило посадовців ужити заходів щодо вдосконалення законодавства в цій сфері.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас