Платну вакцинацію проводитимуть паралельно з державною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платну вакцинацію проводитимуть паралельно з державною

Казна та Політика
717
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль впевнений, що комерційна вакцинація в Україні буде проводитися паралельно з державною. Перші партії вакцини повинні надійти в Україну не пізніше лютого.
Про це Шмигаль заявив у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, уряд зараз веде переговори з шістьма виробниками вакцини. Вони проходять фінальну стадію клінічних досліджень.
“Ми є учасниками всесвітньої ініціативи COVAX, а також зверталися до всіх наших партнерів щодо необхідності постачання перших партій вакцини якомога швидше. Зараз можу стверджувати, що ці переговори дали свій результат – в України буде вакцина не пізніше лютого”, – зазначив Шмигаль.
Прем’єр додав, що зараз є можливість обрати з трьох вакцин. Вони, швидше за все, будуть в перших партіях поставки.
“Щойно вакцини за прискореною процедурою будуть зареєстровані в Україні, комерційні підприємства негайно отримають можливість завозити ці вакцини в Україну. Далі – це вже питання до таких компаній, вони також ведуть свої переговори і укладають договори. Я переконаний, що це будуть паралельні процеси з державною вакцинацією”, – заявив Шмигаль.
Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що розраховує на старт вакцинації в середині лютого. Почнуть робити щеплення препаратами Sinovac і Pfizer.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас