Нардепи пропонують повернути пільговий тариф на електроенергію для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують повернути пільговий тариф на електроенергію для населення

Особисті фінанси
2420
У Верховній Раді зареєстрований проєкт постанови, яка пропонує доручити уряду повернути пільговий тариф на електроенергію для населення.
Відповідний проєкт постанови №4590 розміщений на сайті Ради.
Навіщо це? 28 грудня 2020 року Урядом прийняв постанову, яка встановила з 1 січня до 31 березня 2021 року фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів на рівні 168 копійок за 1 кВт*год (з урахуванням податку на додану вартість). У пояснювальній записці проєкту зазначається, що таким чином більшість українців, які всіляко заощаджували електроенергію заради пільгового тарифу, з 1 січня змушені платити майже вдвічі більше.

Вісім способів заощадити на комуналці цієї зими

Що пропонують: з огляду на це, нардепи бачать нагальну потребу вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год.
Прийняття проекту дозволить зменшити ціни/тарифи на електроенергію для найбідніших споживачів.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, раніше в Україні діяв пільговий тариф на електроенергію в 90 коп./кВт-годину для населення на перші 100 кВт-година.
  • Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) постановою від 6 січня 2021 скасувала низку пільг на електроенергію.
  • Кабінет Міністрів пропонує у січні запустити механізм субсидій для домогосподарств, які користуються електроопаленням. Для отримання такої субсидії потрібно буде звернутися до Міністерства соціальної політики.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас