Європейські регулятори закликали до суворішого контролю ринку криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські регулятори закликали до суворішого контролю ринку криптовалют

Фінтех і Картки
458
Після різкого зростання курсу біткоїна британський фінансовий регулятор (FCA) та Європейський центробанк заявили про необхідність більш жорсткого контролю ринку криптовалют.
Регулятори загострюють увагу на Bitcoin та його використанні в міжнародній фінансовій системі після різкого зростання внаслідок великої волатильності, що посилює занепокоєння через відсутність надійного нагляду з боку фінансових контролюючих органів, пише Financial Times.
Як FCA, так і президент ЄЦБ Крістін Лагард наголосили на необхідності більш жорсткого контролю за криптовалютами цього тижня, відзначивши надзвичайну волатильність і злочинну діяльність, часто пов’язану з ринком.
Лагард зокрема назвала біткоїн «надзвичайно спекулятивним активом». За її словами, кримінальні розслідування показали, що криптовалюту використовують для відмивання грошей.
Вона також закликала домовлятися про регулювання криптовалюти на глобальному рівні, можливо, у групах G7 або G20.
«Глобальна координація необхідна. Якщо є рішення, це рішення буде використане», — додала президент ЄЦБ.
У 2020 році ціна Bitcoin зросла на понад 300%, а на початку січня зросла ще на 40%, досягнувши максимуму в понад $40 тисяч. Після цього біткоїн впав на 20% без очевидних причин.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас