У Bank of America назвали біткойн "найгіршою з усіх бульбашок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Bank of America назвали біткойн "найгіршою з усіх бульбашок"

Фінтех і Картки
2432
Головний інвестстратег банку Майкл Хартнетт припустив, що зростання вартості BTC – наслідок спекулятивної манії, і нагадав, що зростання цін на сотні відсотків передувало багатьом кризам останніх десятиліть.
Біткойн – “найгірша з усіх бульбашок”, заявив головний інвестиційний стратег Bank of America Майкл Хартнетт. З початку осені курс криптовалюти піднявся на 250%, до поточних $35,4 тис., в моменті досягаючи $42 тис. Експерт попередив, що таке зростання може бути наслідком спекулятивної манії, передає Bitcoin.com.
Хартнетт порівняв динаміку ціни біткойна з минулими ринковими бульбашками. Наприклад, з подіями на ринку золота в кінці 1970-х, коли дорогоцінний метал подорожчав на 400%. Хартнетт також нагадав про бульбашку на японському фондовому ринку наприкінці 1980-х і на ринку доткомів наприкінці 1990-х, а також про зростання цін на іпотечному ринку США, що спровокувало фінансову кризу 2008 року. Експерт підкреслив, що у всіх випадках обвалу передувало зростання на сотні відсотків.
На початку січня Девід Розенберг, президент Rosenberg Research і колишній провідний економіст інвестиційного банку Merrill Lynch, попередив, що на ринку біткойна сформувалася “найбільша бульбашка”. Він упевнений, що стрімке зростання, яке показує BTC в останні місяці, “ненормальне”. Але обвалу не буде, поки ціну криптовалюти підтримують низькі процентні ставки, припустив експерт.
За матеріалами:
Курс України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас