Біткойни на 140 млрд доларів застрягли в гаманцях із втраченими паролями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойни на 140 млрд доларів застрягли в гаманцях із втраченими паролями

1734
Близько 20% біткойнів, видобутих із часів створення віртуальної валюти в 2009 році, зберігаються в електронних гаманцях, до яких власники назавжди втратили доступ. Після нещодавньої серії курсових рекордів вартість цих біткойнів досягла близько 140 млрд доларів.
Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на дані Chainalysis.
Саме на тлі подорожчання криптовалюти останнім часом стрімко зросла кількість запитів від користувачів, які хочуть повернути втрачений доступ до цифрових гаманців. Тільки до однієї компанії, що допомагає відновити втрачені цифрові ключі, щодня звертаються близько 70 людей. Це втричі більше, ніж місяць тому.
Проблема пов’язана з особливостями технології: програмне забезпечення містить складний алгоритм, що дозволяє створити логін для зберігання біткойнів і пов’язаний з ним ключ. Але на відміну від банків і платіжних систем, в інфраструктурі біткойна немає служби відновлення або скидання паролів.
“Я витрачав сотні годин, намагаючись повернути гаманці”, – ділиться підприємець з Лос-Анджелеса Бред Ясар.
У нього є тисячі біткойнів, які він добув у перші дні появи технології. Тепер це сотні мільйонів доларів, але паролі втрачено багато років тому.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас