Програміст із США забув пароль і може втратити біткойни на $240 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програміст із США забув пароль і може втратити біткойни на $240 мільйонів

Світ
1022
Програміст з Сан-Франциско Стефан Томас використав вісім з десяти спроб розблокувати накопичувач IronKey, де зберігаються ключі від його електронного гаманця з 7002 біткойнів (близько 240 мільйонів доларів).
Про це пише The Guardian.
Якщо з двох спроб Томас не згадає свій пароль, IronKey автоматично зашифрує весь свій вміст, і доступ до грошей буде втрачено назавжди.
Криптовалюту Томас сховав у гаманець ще десять років тому. Тоді біткойн коштував 2-6 долара. Цю суму Стефану заплатили за створення пояснювалього відео про крипту.
Експерт з інтернет-безпеки Алекс Стамос запропонував йому свою допомогу. Він готовий за 10% від суми зламати диск. На це йому потрібно максимум пів року. Чи погодився Стефан на угоду, невідомо.
Варто відзначити, що 2 серпня біткойн вперше в 2020 році піднявся до 12 тисяч доларів, а в грудні вже встановлював рекорд за рекордом.
Раніше Finance.ua повідомляв про те, що головний інвестстратег банку Майкл Хартнетт припустив, що зростання вартості BTC – наслідок спекулятивної манії, і нагадав, що зростання цін на сотні відсотків передувало багатьом кризам останніх десятиліть. За словами експерта, біткойни – це “найгірша з усіх бульбашок”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас