Місія МВФ почала роботу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ почала роботу в Україні

Казна та Політика
409
Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні для перегляду угоди співпраці stand-by – через COVID-19 місія працюватиме у форматі онлайн-зв’язку.
Про це повідомив у Facebook голова НБУ Кирило Шевченко.
“Щойно місія МВФ розпочала свою роботу в Україні для перегляду угоди співпраці stand-by. Через COVID-19 місія працюватиме у форматі онлайн-зв’язку.
Спільно з колегами з Офісу президента та Кабінету міністрів сьогодні обговорюємо основні економічні події з часу затвердження програми МВФ у червні та ключові питання її першого перегляду”, – написав Шевченко.
За його словами, НБУ “продовжує обраний курс на режим інфляційного таргетування, гнучкий валютний курс, покращення корпоративного управління та зниження рівня непрацюючих кредитів”.
“До роботи з місією МВФ ми готові. Плануємо цього тижня ряд зустрічей з експертами МВФ. Робота місії продовжиться також у січні 2021 року. Співпраця з МВФ – це беззаперечна основа для підтримки стабільності нашої країни у складні часи пандемії. Реалізація програми stand-by дасть змогу забезпечувати макроекономічну стабільність, необхідну для впевненого та безперервного відновлення української економіки”, – додав він.
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що місія Міжнародного валютного фонду з першого перегляду програми Stand-by розпочнеться до новорічних свят – 21-23 грудня.
Місію проведуть в онлайн-форматі у зв’язку з ситуацією щодо COVID-19. Після новорічних свят місія поновиться у січні 2021 року.
Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що наступний транш МВФ “буде однозначно у наступному році”, за прогнозами, у лютому-березні 2021 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас