Банк Ахметова відсудив у Укрзалізниці $22 млн боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Ахметова відсудив у Укрзалізниці $22 млн боргу

Фондовий ринок
521
Північний апеляційний госпсуд 7 грудня відмовився задовольнити скаргу державної “Укрзалізниці” (УЗ) і залишив без змін рішення Господарського суду Києва від 28.08.2020 р. Даним рішенням суд схвалив позов банку ПУМБ Рината Ахметова до УЗ щодо стягнення з неї на користь фінустанови $22 млн боргу. Заборгувала “Донецька залізниця” за трьома кредитними договорами 2013 року.
При цьому суди першої та апеляційної інстанцій зіслалися на висновки Великої палати Верховного Суду. Остання вважала, що “Укрзалізниця” є правонаступником ДП “Донецька залізниця” з дати держреєстрації АТ “Укрзалізниця”. А відсутність в передавальному акті ДП від серпня 2015-го певного майна або зобов’язань не свідчить про те, що УЗ не стала правонаступником по них.
УЗ як єдиний правонаступник прийняла все майно і всі зобов’язання підприємств, які припиняються шляхом злиття. У липні-вересні 2016-го суди першої та апеляційної інстанцій в рамках цієї справи вже задовольнили вимоги ПУМБ, і УЗ в жовтні того ж року сплатила банку 628,4 млн грн. Але в грудні 2016-го Вищий госпсуд скасував рішення судів попередніх інстанцій та відправив суперечку на розгляд до суду першої інстанції.
Нагадаємо, що і Західний апеляційний госпсуд 3 листопада відмовився задовольнити апеляційну скаргу “Укренерго” і залишив без змін рішення Господарського суду Львівської області від 17 серпня 2020-го, яким держкомпанії знову було відмовлено в задоволенні позову до “ДТЕК Західенерго” на 425,8 млн грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас