Рада схвалила зміни до Бюджетного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила зміни до Бюджетного кодексу

Казна та Політика
469
Верховна Рада України в ході засідання схвалила в другому читанні законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України, адаптувавши його для подальшого прийняття держбюджету на 2021 рік.
За прийняття законопроекту “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” (№4100-д) у другому читанні проголосували 311 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Прийнятий закон передбачає розподіл частини – 13,44% акцизного податку з пального між бюджетами органів місцевого самоврядування.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, запропоновані зміни передбачають надання Міністерству фінансів права на здійснення угод з державними деривативами, включаючи їх обмін, випуск, купівлю, викуп та продаж, в тому числі за рахунок здійснення державних запозичень понад обсяги, визначені на поточний бюджетний період законом про державний бюджет України, з метою зменшення очікуваного пікового навантаження на держбюджет.
  • Зміни передбачають визначення державних гарантій на портфельній основі і впровадження механізму можливості надання таких гарантій в забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань портфеля кредитів.
  • Також зміни передбачають проведення операцій залучення Казначейством коштів єдиного казначейського рахунку (ЄКР) для покриття тимчасових касових розривів загального фонду державного бюджету, а також впровадження автоматичного механізму повернення коштів, помилково та/або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів при використанні єдиного рахунку платника податку.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада України 5 листопада схвалила законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України в першому читанні.
  • 14 вересня Кабінет міністрів затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит в розмірі 6% ВВП.
  • Доходи держбюджету-2021 передбачені в розмірі 1 трлн 71,1 млрд грн, а видатки – 1 трлн 350 млрд грн. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас