Банківські рахунки пенсіонерів перевірятимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські рахунки пенсіонерів перевірятимуть

Казна та Політика
166599
Якщо пенсія або соціальні виплати перераховуються на картку, термін дії якої більше року і за цей термін гроші з картки не знімалися і не витрачалися, то буде запущено механізм перевірки особи пенсіонера.
Про це пише napensii.ua.
Банк, що обслуговує картку, на яку нараховуються виплати, повинен повідомити Пенсійний фонд або управління соцзахисту населення про те, що рух грошей по картці не відбувається. В результаті чого на час перевірки рахунок може бути заблокований.

Як перевірити свій страховий стаж

Знову користуватися карткою пенсіонер зможе після того, як Пенсійний фонд проведе ідентифікацію і верифікацію особи на підставі пред’явленого особисто (в обов’язковому порядку) одержувачем паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її вік, і визначеного законодавством документа, в якому зазначено відомості про місце проживання.
Тому краще не збирати гроші на картці, а знімати щомісяця, щоб уникнути перевірок.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 грудня у кількох мільйонів українських пенсіонерів збільшилися пенсії. Сталося це в зв’язку з плановим зростанням соцстандартів. Мінімальна пенсія підвищилася до 1769 грн (+57 грн), або на 8% (з 1638 грн до 1769 грн) за рік. Але крім підвищення мінімальних пенсій, збільшилися пенсії й іншим категоріям пенсіонерів.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас