Зменшення податкового навантаження: які внески і збори з українців можуть об'єднати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зменшення податкового навантаження: які внески і збори з українців можуть об'єднати

Казна та Політика
3764
У комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики розроблено законопроєкт, який передбачає об’єднати єдиний соцвнесок, податок на доходи фізосіб і військовий збір у єдиний платіж. Найближчим часом його представлять суспільству.
Про це голова податкового комітету Данило Гетманцев розповів в інтерв’ю сайту “Сьогодні”.
“При цьому ми б зменшили ефективну ставку оподаткування фонду оплати праці. Зараз ефективна ставка становить 34%. Ми запропонували б вийти на 30% зі зниженням її щороку на 1% – до 25%”, – каже нардеп.
За його словами, одночасно передбачається також значно розширити податкові відрахування і цим стимулювати громадян подавати податкові декларації.
“Тому що податковими відрахуваннями можна скористатися тільки при подачі декларації. Податкові відрахування – це зменшення оподатковуваного доходу. Ми пропонуємо ввести податкові відрахування, наприклад, для туристичних поїздок всередині країни, для навчання за кордоном тощо”, – розповідає Гетманцев.
Він додав, що для тих, у кого в родині є людина старше 80 років, теж пропонується зменшити оподатковувану базу на розмір мінімальної зарплати.
“Це, з одного боку, дозволить зменшити податкове навантаження на людей, а з іншого – змусить людей вести свою фінансову історію, як це роблять у всіх економічно розвинених країнах. Я вважаю, що це обов’язково треба буде зробити. Це моя мрія і стратегічний напрям роботи”, – підкреслив голова податкового комітету.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінекономіки раніше розповіли, що податки для бізнесу в Україні збільшувати не планують, але працюють над тим, щоб податків було менше.
  • Депутати пропонували внести зміни до ПКУ щодо зниження податкового навантаження на малий та середній бізнес в Україні.
  • Міністр економіки повідомляв, що розмір єдиного соціального внеску можна зменшити вдвічі, збільшивши кількість платників податків. Крім того, для цього потрібна ситуація економічного зростання.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас