Ковідна нерівність: багаті країни покрили свої потреби у вакцині на 300%, а бідні - лише на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ковідна нерівність: багаті країни покрили свої потреби у вакцині на 300%, а бідні - лише на 10%

Світ
1444
Багаті країни забезпечили закупівлю вакцини від COVID-19 в надмірній кількості, в той час як бідні будуть страждати від її тотальної нестачі.
Про це попереджає альянс People’s Vaccine (“Вакцина для народу”), в який входять такі міжнародні організації як Amnesty International Frontline AIDS, Global Justice Now і Oxfam.
Аналітики Альянсу зібрали дані за договорами, які були укладені країнами з постачальниками восьми головних препаратів-кандидатів на вакцину від коронавірусу. Вони з’ясували, що 67 бідних країн ризикують відстати в темпах вакцинації.
За наявними даними, бідні країни у 2021 році будуть здатні вакцинувати від коронавірусу лише одного з 10 своїх громадян, якщо фарміндустрія не вживе термінових заходів з нарощування обсягів виробництва вакцини.
Водночас найбагатші країни вже придбали достатньо доз, щоб забезпечити вакцинацію свого населення тричі. Особливо успіху тут досягла Канада, яка купила в п’ять разів більше доз вакцини, ніж необхідно населенню на нинішньому етапі.
Багаті країни, які представляють лише 14% населення планети, придбали 53% всіх доз найбільш перспективних вакцин.
При цьому в п’яти з 67 бідних країн, про які попереджають в Альянсі, вже зафіксовано близько 1,5 млн випадків коронавірусної інфекції. Це Кенія, М’янма, Нігерія, Пакистан та Україна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас