Велика Британія розпочала масову вакцинацію проти COVID-19 (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія розпочала масову вакцинацію проти COVID-19 (фото)

Світ
2648
Велика Британія 8 грудня першою у світі розпочала процес щеплення вакциною Pfizer-BioNTech від коронавірусу. Щеплення вже зробили 90-річній британці Маргарет Кінан.
Про це пише Mirror Online.
Мешканка графства Вест-Мідленс отримала щеплення о 6.30 ранку за місцевим часом. Робили процедуру в університетській лікарні Ковентрі. Британка отримає другу дозу вакцини через 21 день.
Після щеплення 90-річна Маргарет Кінан розповіла, що почувається задовільно і радить усім вакцинуватися від коронавірусу. Жінка зазначила, що це найкращий подарунок на день народження, який вона могла отримати. Наступного тижня жінці виповниться 91 рік.
Велика Британія розпочала масову вакцинацію проти COVID-19 (фото)
“Це найкращий подарунок на день народження, який я могла б побажати, бо це означає, що я нарешті можу з нетерпінням чекати проведення часу з родиною та друзями у новому році після того, оскільки я понад рік була сама”, – сказала Маргарет Кінан.
Велика Британія розпочала масову вакцинацію проти COVID-19 (фото)

Довідка Finance.ua:

  • Рада Європейського союзу дозволила країнам – членам ЄС тимчасово звільнити від податку на додану вартість (ПДВ) вакцини від коронавірусу, тести на інфекції та інші товари, необхідні для вакцинації. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.
  • Засновник німецької біотехнологічної компанії BioNTech, яка разом із американською Pfizer працює над створення вакцини від COVID-19, Угур Шахін увійшов у рейтинг найбагатших людей світу. Загалом, упродовж року акції підприємства подорожчали на 250%.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас