Отримувачів субсидій знову перевірять: що передбачає нова перевірка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Отримувачів субсидій знову перевірять: що передбачає нова перевірка

Особисті фінанси
10992
Отримувачів субсидій контролюватимуть по-новому: з наступного року Міністерство фінансів буде перевіряти українців відразу після того, як вони подадуть заяву.
“Нова перевірка передбачає вивчення необхідних документів в три етапи. Дані повсякчас оновлюються. Наприклад, якщо ви зробили велику покупку карткою або придбали автомобіль, то цю інформацію побачить Мінфін і передасть до Міністерства соціальної політики”, – йдеться в повідомленні.
Якщо ж виплату вже призначать, а порушення знайдуть згодом, то виплачену допомогу доведеться повернути в державний бюджет.
“Варто зауважити, що забрати пільгу можуть, якщо субсидіант володіє будинком площею від 200 квадратних метрів, або квартирою в понад 120 квадратів. Крім того, на субсидію не можуть претендувати власники машин, яким менше 5 років, або якщо вони зробили одноразову покупку на суму більше 50 тисяч гривень”, – підкреслює видання.

Довідка Finance.ua:

  • У держбюджеті на наступний рік заклали 36,6 мільярда гривень на виплату субсидій. Це менше, ніж у 2020 році. Чи вплине це на кількість людей, які отримують субсидію, і як будуть призначати соцвиплати, розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Приват24: пенсія, субсидія і інші соцвиплати

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас