У Чехії винайшли папір, який здатний знищити коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії винайшли папір, який здатний знищити коронавірус

Технології&Авто
1083
Епідемія коронавірусу стала викликом для всього людства. Крім фармацевтичних компаній, які б’ються над розробкою ефективної вакцини, вчені шукають альтернативні способи протидії пандемії.
Так, винахідники в Чехії заявили про новий спеціальний склад паперу, який має антисептичні властивості — матеріал здатний знищувати бактерії і віруси, що потрапляють на його поверхню.
Вчені припускають, що такий папір буде затребуваний при виготовленні грошових купюр, документів, квитків та ін.. Новий папір має антибактеріальні властивості. Секрет нового паперу в тому, що його просочують поряд з хімічними речовинами наночастинками срібла і цинку.
Матеріал, за заявою винахідників, абсолютно безпечний для людини. “Протягом однієї хвилини з його поверхні зникає 99% мікробів”, – розповів один з розробників Іржі Собек. За його словами, розробка велася кілька років. Додаткові випробування нового паперу дали дивовижний результат – протягом 10 хвилин загинуло 70% частинок коронавірусу, а всього за пів години вони зникли повністю. Чехія налаштована зробити першу партію паперу в розмірі 10 тонн найближчим часом.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас