Як отримати компенсацію за лікування від коронавірусу – відповідь МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати компенсацію за лікування від коронавірусу – відповідь МОЗ

Особисті фінанси
6290
Якщо лікар призначив лікування від коронавірусної хвороби амбулаторно – вдома на самоізоляції, то можна отримати компенсацію за ліки. Для цього потрібно зберегти всі чеки і результат тесту на COVID-19.
Про це розповіли в контакт-центрі з питань коронавірусу Міністерства охорони здоров’я України, пише “Сьогодні”.
“Якщо у вас є всі чеки, то ви маєте право повернути гроші за лікування. Для компенсації вартості лікування вам потрібно подати заяву та копію чеків в районне управління праці і соцзахисту. Тобто вам потрібні копії чеків, результат тесту, що у вас дійсно був коронавірус, і слід написати заяву. Контакти можна знайти на сайті eHealth”, – розповіла операторка контакт-центру.
Також хворий на коронавірус, якщо лікується вдома, має право на дві години виходити на вулицю. Однак забороняється заходити в магазин та інші людні приміщення.

Довідка Finance.ua:

  • Заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Руслан Кучер повідомив, що у додатку “Дій вдома”, призначеному для самоізоляції хворих COVID-19 людей або тих, у кого є підозра на коронавірус, зробили оновлення. Зокрема, додали функцію інформування про контактних осіб.
  • Після посилення карантину на компенсацію від держави у зв’язку з локдауном зможуть розраховувати наймані працівники, які працюють не тільки за трудовою книжкою, а й за трудовим договором.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас