Нові правила на ринку фінансового лізингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Нові правила на ринку фінансового лізингу

Фондовий ринок
594
У зв’язку зі змінами чинного законодавства України, а саме, вступу в дію 19 жовтня 2019 року Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг”, частина повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг передано до Національного банку України.
НБУ з 01.07.2020 року почав регулювати страхові, лізингові, факторингові, мікрофінансові компанії, бюро кредитних історій, ломбарди, кредитні спілки. Національним банком України також було встановлено, що послуги з фінансового лізингу можуть надаватись на підставі діючої ліцензії лізинговими компаніями, які є фінансовими установами, при цьому такі послуги повинні бути для таких компаній виключним видом діяльності.
В 2020 р. ТОВ «ІЛТА» у зв’язку зі зміною законодавства і зміною регуляторів ринку, а також з огляду на специфіку своєї діяльності прийняло рішення відмовитись від надання послуг фінансового лізингу, та, відповідно, статусу фінансової установи, зважаючи на той факт, що, одночасно з діяльністю по наданню послуг фінансового лізингу, ТОВ «ІЛТА» надає послуги оперативного лізингу, адміністрування парків транспортних засобів, а також є офіційним дилером автомобілів марок «Пежо», «Сітроен», «ДС» та сервіс-партнером марки «Опель», надає послуги сервісного обслуговування та ремонту автомобілів, збереження транспортних засобів, надає в оренду власне нерухоме майно .
Знаходячи нові шляхи розвитку, завдяки новим брендам і напрямкам, та розширюючи існуючі напрямки діяльності, компанія «Ілта», як і завжди, залишається успішною багатопрофільною компанією та надійним партнером з багаторічною репутацією.»
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас