Польща активно пропонує роботу українцям: куди можна влаштуватися взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща активно пропонує роботу українцям: куди можна влаштуватися взимку

Особисті фінанси
15866
Під час другої хвилі пандемії в Польщі тримається стійкий попит на українських трудових мігрантів у харчовій промисловості, логістиці та на виробництві електроніки.
Про це повідомляє аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal за підсумками дослідження ринку праці і офіційної статистики.
Річ у тім, що з наближенням різдвяних свят підприємства харчової продукції (рибозаводи, м’ясокомбінати, кондитерські фабрики, виробництво заморожених продуктів) традиційно наростили виробництво, тому і попит на робочу силу підскочив.
Стабільно багато роботи в логістиці і на складах в зв’язку зі зростанням продажів в електронній комерції і закриттям торгових центрів. У січні-лютому прогнозується сезонне зростання обсягів виробництва на автопідприємствах і заводах електроніки, де і зараз є робота для українців.
Правда, як каже генеральний директор Gremi Personal Томаш Богдевич, сьогодні українцям буде складніше знайти роботу в гастрономічному і готельному бізнесі, а також в сфері послуг. Ресторани і кафе в Польщі працюють тільки на винос і потребують меншої кількості працівників.
Польські готелі відкриті тільки для гостей, які перебувають у відрядженні, а на зимові канікули до 17 січня польський уряд не планує відновлювати їх роботу для всіх.
Нагадаємо, що на сьогоднішній день понад 70% заробітчан, які приїхали до Польщі до пандемії через Gremi Personal, продовжують працювати у сусідів вже 10 місяців поспіль.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас