Канадська Vermilion Energy відмовилася від участі в спільних проектах з "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадська Vermilion Energy відмовилася від участі в спільних проектах з "Нафтогазом"

Енергетика
489
Канадська компанія Vermilion Energy, спільно з якою “Нафтогаз” виграв конкурси на освоєння Балаклійської та Іванівської нафтогазових ділянок, вирішила не брати участі в проектах. Серед причин – істотне зниження цін на газ і нафту в порівнянні з 2019 роком, пандемія коронавірусу і глобальний економічний спад.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогаз. Укргазвидобування”.
Зазначається, що “Нафтогаз” візьме на себе весь обсяг зобов’язань з освоєння Балаклійської та Іванівської ділянок, які раніше планував розділити з Vermilion Energy.
“За останні півтора року Vermilion Energy налагодив з Нафтогазом тісні робочі відносини. Ми були вражені технічними знаннями українських фахівців, їхнім глибоким зануренням в спільні проекти і турботою про результат.
Незважаючи на те, що Vermilion Energy вирішив не продовжувати переговори про підписання УРП, ми сподіваємося, що це не позначиться негативно на планах Нафтогазу з розробки ділянок відповідно до угод. Сподіваємося на співпрацю в майбутньому і успіхи України на шляху до енергонезалежності”, – зазначив віце-президент з розвитку бізнесу Vermilion Дженсон Тан.
“Кабмін може укласти угоди з Нафтогазом, без участі Vermilion Energy, відповідно до частини 2 ст. 12 Закону України “Про угоди щодо розподілу продукції”. У ній йдеться, що в разі відмови одного з інвесторів від укладення угоди вонао за погодженням сторін може бути укладена з іншими її учасниками після внесення відповідних змін до тексту угоди”, – додали в “Нафтогазі”.
Також повідомляється, що “Укргазвидобування” передала на остаточне погодження спеціальній Міжвідомчій комісії проекти угод на розподіл продукції (УРП) щодо чотирьох нафтогазових ділянок – Балакліївська, Иванівська, Бузовська і Берестянська.
“У кризових умовах компанія підтверджує готовність протягом перших 5 років інвестувати в їх розробку 3,6 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас