Мінфін прозвітував про роботу програмних РРО (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін прозвітував про роботу програмних РРО (інфографіка)

Особисті фінанси
463
За чотири місяці роботи програмних РРО кількість фіскалізованих за добу чеків зросла до 1 млн і з кожним днем цей показник збільшується.
Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.
Станом на 20 листопада майже 3 тис. підприємців скористалися перевагами безкоштовного програмного додатку та зареєстрували 53, 3 тис. ПРРО. За їх допомогою фіскалізовано близько 70 млн чеків.
Користувачі ПРРО. Із загальної кількості суб’єктів господарювання, які зареєстрували ПРРО:
  • 82% – фізичні особи – підприємці;
  • 18% – юридичні особи, з яких 7% – фінансові компанії.
Мінфін прозвітував про роботу програмних РРО (інфографіка)
Сфери застосування:
  • близько 90% зареєстрованих ПРРО застосовуються фінансовими компаніями;
  • близько 2,6% ПРРО застосовують суб’єкти господарювання у сфері торгівлі;
  • 7,4% – у сфері надання туристичних послуг, технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, перукарських, медичних та стоматологічних послуг, ресторанного бізнесу.
До речі, застосування РРО є обов’язковим, якщо платник єдиного податку другої-четвертої груп в календарному році перевищив обсяг доходу 1 млн гривень. Однак не всі підприємці добросовісно дотримуються правил щодо реєстраторів розрахункових операцій. Тож податківці вирішили нагадати про штрафи за порушення роботи з РРО.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2021 року використання РРО стане обов’язковим лише для певних категорій підприємців ІІ-IV груп. Мова йде про ризикові види діяльності, а саме: торгівля ювелірними виробами, текстильними товарами, вживаними товарами в магазинах, автозапчастинами, надання послуг готелями, ресторанами та турагенціями.
  • Для всіх інших платників єдиного податку ІІ-IV груп такий обов’язок виникне лише з 1 квітня 2021 року. При цьому на платників єдиного податку І-ої групи обов’язок застосовувати РРО взагалі не розповсюджуватиметься.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас