Україна не належить до країн, яким G20 заморожує борги - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не належить до країн, яким G20 заморожує борги - Мінфін

Казна та Політика
504
Україна не належить до країн з низьким доходом за класифікацією Світового банку, щодо яких країни “Великої двадцятки” ініціювали заморожування боргів до червня 2021 року.
Про це повідомили в Міністерстві фінансів.
“Ініціатива країн “Великої двадцятки” щодо призупинення обслуговування боргів перед офіційними кредиторами до середини 2021 року особливо вразливими країнами стосується країн з низьким доходом за класифікацією Світового банку, до яких Україна не належить. Ми плануємо виконувати наші боргові зобов’язання і дотримуватися середньострокової стратегії управління державним боргом, використовуючи диверсифіковані джерела залучення коштів”, – пояснили в Мінфіні.
У міністерстві також підкреслили, що Україна увійшла в Глобальну фінансово-економічну кризу, викликану поширенням коронавірусу, зі значно сильнішими макроекономічними показниками, ніж під час попередніх економічних криз. Зокрема, завдяки безпечному рівню показника державного боргу до ВВП. За результатами 2019 року показник державного боргу до ВВП України знизився до 44,3%, державного та гарантованого державою боргу – до 50% (порівняно з 80% у 2016 році).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас