Набрали чинності важливі зміни до ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрали чинності важливі зміни до ПДР

Технології&Авто
5911
Набрали чинності зміни до ПДР. Зміни торкнуться як водіїв, так й пасажирів, пішоходів та велосипедистів.
Як повідомив у Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, відтепер водії таксі та пасажири мають бути пристебнуті під час руху в населеному пункті. А інструктори з водіння – і за його межами.
Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.
Водії таксі мають забезпечити наявність ременів безпеки на передньому і задніх сидіннях, а також нагадувати пасажирам про необхідність їх використання.
Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір та розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони мають бути чистими й достатньо освітленими.
Пішоходам:
  • Пішоходи мають обов’язково використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.
  • У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України.
Велосипедистам:
  • Дозволено рух смугою для маршрутних транспортних засобів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас