В Україні можуть збільшити акциз на дизпальне - бізнесмен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть збільшити акциз на дизпальне - бізнесмен

Особисті фінанси
2552
Народні депутати мають намір збільшити ставку акцизного податку на дизельне пальне до €239,5 за 1 тис. л. Зростання буде прописано в новому законопроекті, який розробляється за участю представників ринку екологічних видів транспорту. Зараз акциз становить €139,5.
Про це повідомив в Facebook директор “Укравтономгаз” Андрій Дорофєєв.
“Чекаємо на законопроект щодо збільшення акцизного податку на дизельне пальне на €100 на 1 тис. літрів”, – зазначив бізнесмен.
Примітно, що учасники ринку скрапленого газу анонсували свіжий законопроект з новими ставками акцизу, але подробиці обіцяють в кінці цього тижня.
За словами директора компанії “Укравтономгаз”, цей документ вирішить три такі питання:
  • надходження в бюджет перевищать 29 млрд грн на рік. Враховується, що споживання дизельного пального в 2019-му перевищило 8,62 млн куб. м, або 6,99 млн т.
  • додатково $1 млрд надходжень можна направити на екологічні проекти, зокрема, комунальний дизельний транспорт перевести на метан або закупити нові електроавтобуси;
  • в найближчі кілька років зменшиться число дизельних автомобілів в Україні. Збільшення вартості ДП призведе до зниження кількості імпортних легковиків з дизельними двигунами.
При цьому дизельне пальне в Україні може подорожчати на 4 грн/л. Це збільшення можна обмежити 2 грн/л, прийнявши закон про обмеження середньомісячної маржі АЗС до 20%.
Примітно, зараз на дизелі і бензині продавці накручують більше 30%, а на скрапленому газі – до 20%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас