В Україні ввели "пріоритетні години" для пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ввели "пріоритетні години" для пенсіонерів

Казна та Політика
1745
В Україні набули чинності зміни до постанови Кабінету міністрів, які вводять “пріоритетні години” для людей похилого віку, які здійснюють покупки в магазинах і аптеках.
Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ у FACEBOOK
“Зміни до постанови Кабінету Міністрів України, які вводять “Пріоритетні години “ для людей літнього віку, вступили в дію”, – повідомив Степанов.
За його словами “пріоритетні години” для людей літнього віку зменшать кількість випадків інфікування груп ризику.
“Люди літнього віку відносяться до групи ризику. Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших 65 років. “Пріоритетні години” діють з 10:00 до 12:00. Ініціатива триватиме на період карантину. Сподіваюсь, що всі заклади торгівлі і послуг будуть дотримуватися цього” – зазначив міністр охорони здоров’я.
Окрім того, очільник МОЗ наголосив, що карантин “вихідного дня” було запроваджено з метою уповільнення стрімкого темпу розповсюдження захворювання.

Довідка Finance.ua:

  • Фракція “Слуга народу” не підтримала скасування карантину вихідного дня, оскільки це не гарантувало, що Кабінет міністрів після звернення депутатів прийняв би таке рішення, і це могло негативно вплинути на людей.
  • Глава уряду Денис Шмигаль анонсував сім інструментів підтримки галузей, які найбільше постраждали від карантину вихідного дня. Розпочати підтримку за їх допомогою планується уже цього тижня.
  • Мери міст ніяк не впливають на реалізацію постанови, оскільки вона поза їхньою компетенцією.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас