У "Слузі народу" пояснили, чому не підтримали скасування карантину вихідного дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Слузі народу" пояснили, чому не підтримали скасування карантину вихідного дня

Казна та Політика
642
Фракція “Слуга народу” не підтримала скасування карантину вихідного дня, оскільки це не гарантувало, що Кабінет міністрів після звернення депутатів прийняв би таке рішення, і це могло негативно вплинути на людей.
Про це розповіла заступник голови фракції Євгенія Кравчук.
Відзначимо, що напередодні розгляду постанови, якою пропонувалося рекомендувати уряду скасувати карантин вихідного дня, лідери всіх фракцій і депутатських груп виступали за скасування. Але під час голосування цю ініціативу підтримали лише 149 нардепів (від “Слуги народу” всього 34).
Євгенія Кравчук пояснила, що ця постанова все одно не мала б юридичного сенсу, оскільки не Рада скасовує карантин – це повноваження уряду.
“Ми не можемо скасувати рішення Кабміну. Тільки він сам може змінити своє рішення. Але для суспільства це був би хибний сигнал, що вже на наступних вихідних (нібито) не буде обмежень. А якщо Кабмін не скасовує карантин, то до людей буде приходити поліція зі штрафами і протоколами”, – сказала заступник голови фракції “СН”.
Кравчук додала, що її комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики вже звернувся в Кабмін, щоб він забезпечив для підприємств зі сфери культури, туризму і креативних індустрій компенсацію втрат.
Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада України провалила рекомендацію Кабінету міністрів скасувати карантин вихідного дня. Народні депутати не схвалили проєкт постанови №4381.

Довідка Finance.ua:

  • Мери міст ніяк не впливають на реалізацію постанови, оскільки вона поза їхньою компетенцією.
  • Кабінет міністрів має розробити механізм допомоги бізнесу, який працює в культурній та туристичній сферах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас