Забудовників будуть штрафувати за затримку термінів будівництва - рішення Верховного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовників будуть штрафувати за затримку термінів будівництва - рішення Верховного суду

Нерухомість
1374
Донедавна інвестори у випадку порушення забудовниками строків завершення будівництва та введення будинків в експлуатацію не могли стягнути із забудовника моральної шкоди, оскільки в договорах, як правило, не передбачено відповідальності за подібні порушення.
Про це йдеться в повідомленні суду на FACEBOOK.
Нещодавно Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду розглянув справу про стягнення із забудовника моральної шкоди за те, що він несвоєчасно здав житло в експлуатацію, та скасував попередні рішення, якими було відмовлено у задоволенні позову.
Колегія суддів КЦС ВС врахувала правову позицію Великої Палати ВС, висловлену в постанові від 1 вересня 2020 року у справі № 216/3521/16-ц, та вказала, що попри відсутність у договорі застереження про відшкодування моральної шкоди таке відшкодування може бути стягнуто на підставі Закону України «Про захист прав споживачів».

Довідка Finance.ua:

  • За результатами опитування Finance.ua “Який відсоток читачів має власне житло? – більше половини читачів мають власний будинок чи квартиру. Таких серед наших респондентів виявилося 66%. 18% опитаних розповіли, що орендують квартиру. Ще 16% заявили, що не мають власного житла, а тому мешкають у родичів, друзів чи знайомих.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас