НАЗК знайшло порушень у Ніколайчука на 2,6 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК знайшло порушень у Ніколайчука на 2,6 млн грн

Казна та Політика
456
Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило новий перелік осіб, які «виграли від скасування Конституційним Судом відповідальності за недостовірне декларування».
В декларації ексзаступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергія Ніколайчука знайшли порушень на 2,6 млн грн.
«Сергій Ніколайчук не вказав дохід від продажу цінних паперів Мінфіну в розмірі майже 2 млн грн та інформацію про фінансові зобов’язання перед банком на понад 621 тис. грн», – повідомили в НАЗК.
Ще два місяці тому НАЗК називало більшу суму недостовірних відомостей – 4,1 млн грн.
Сергій Ніколайчук працював у міністерстві з 18 вересня 2019 року до 13 квітня 2020 року.
Перед цим він очолював департамент монетарної політики та економічного аналізу НБУ, а після переформатування уряду Дениса Шмигаля пішов у комерційний сектор – став головою департаменту макроекономічних досліджень ICU.
Ніколайчук з квітня 2020 року став науковим співробітником Київської школи економіки.
Через рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020 робота НАЗК лишається заблокованою. НАЗК позбавлено можливості проводити повні перевірки декларацій, складати протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, здійснювати перевірки організації роботи із запобігання корупції в державних установах тощо.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас