Українці перебігають від газзбутів до Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці перебігають від газзбутів до Нафтогазу

Енергетика
8333
З кінця жовтня кількість заявок на приєднання до ДК “Нафтогаз України”, більшість з яких надходить через Приват24 і сайт gas.ua, зросла до 2-5 тисяч за день.
Про це повідомляється на сайті компанії.
Через наплив бажаючих термін оформлення договору з новим клієнтом зараз становить 5-7 робочих днів.
Але ці терміни виконуються тільки в тому випадку, якщо клієнт правильно заповнив заяву на приєднання і подав повний пакет документів (а також якщо подача відбулася через сайт або електронну пошту).
Якщо ж клієнт подав неповний пакет документів або неправильно заповнив заявку на приєднання, то фахівці компанії протягом 5-7 днів повідомляють про необхідність надіслати необхідні документи або знову заповнити заяву.
В цьому випадку процес може тривати до 21 дня. Пов’язано це з тим, що близько 40% заявок потребують доопрацювання саме в ручному режимі.
При подачі заявки через сайт gas.ua або електронну пошту потрібно:
  • Відразу подавати копію ІПН, права власності або розпорядження житлом, останню платіжку за газ.
  • Якщо об’єкт газопостачання має кількох власників, то заяву на приєднання повинні підписати всі власники.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, з серпня 2020 року змінилися умови на газовому ринку. Українці можуть самі вибирати постачальника газу на вигідних для себе умовах. За газ і за його транспортування платити потрібно окремо. Перша платіжка від постачальника газу, яких на ринку багато і у кожного різна ціна. Друга платіжка від оператора газорозподільних мереж за транспортування газу.
  • Як змінювалася ціна на газ для українців за останні три роки: за останні три роки найстабільнішим з точки зору ціни на газ був 2018-й. З січня по листопад газ для населення коштував 6,96 гривень за кубометр. Однак з 1 листопада ціна зросла до 8,55 гривень.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас