Хакери витратили викрадену криптовалюту на благодійність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери витратили викрадену криптовалюту на благодійність

Кримінал
1137
Хакерське угруповання Darkside Hackers вперше в історії криптовалют відкрито пожертвувало частину вкрадених грошей на благодійність.
В одному зі своїх повідомлень в даркнеті кіберзлочинці повідомили, що заробили мільйони доларів, і тепер хочуть «зробити світ кращим».
До повідомлення хакери додали скриншоти переказів по $10 тисяч в біткоїнах двом благодійним організаціям — Children International та The Water Project. Щоправда, Children International відмовились від грошей, отриманих таким шляхом.
“Незалежно від того, як ми заробляємо, ми раді тому, що можемо допомогти змінити чиєсь життя на краще. Ми вважаємо справедливим, що частина грошей, отриманих від великих корпорацій, піде на благодійність”, – заявили у Darkside Hackers.
Хакери витратили викрадену криптовалюту на благодійність
У своєму повідомленні хакери зазначили, що атакують за допомогою програм-вимагачів тільки великі прибуткові компанії, блокуючи ІТ-системи організацій доти, поки не буде виплачений викуп.
Хакерська група Darkside порівняно нова на сцені, але аналіз ринку криптовалют підтверджує, що вони активно вимагають кошти у жертв.
Існують також дані, що вони можуть мати зв’язки з іншими кібер-злочинними групами, відповідальними за великі атаки на такі компанії, як Travelex — у січні цього року хакери запросили $6 мільйонів у біткойнах, аби розблокувати роботу системи.
За матеріалами:
Na chasi
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас