В Україні можуть змінити норми споживання газу населенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть змінити норми споживання газу населенням

Енергетика
5124
Міністерство енергетики вважає за необхідне переглянути норми споживання газу громадянами, у яких не встановлені лічильники.
Про це відомство повідомило на запит УНІАН, відповідаючи на питання, чи планується перегляд норми споживання газу і води.
“Так, норми споживання газу вимагають перегляду на основі об’єктивного експертного аналізу”, – сказано в повідомленні.
При цьому у відомстві повідомили, що в Україні не мають лічильників і, відповідно, сплачують за комунальні послуги за встановленими нормами, 2,3 млн домогосподарств. На встановлення такої кількості приладів обліку необхідно приблизно 3-5 млрд грн залежно від типу та виду лічильника.
У Міністерстві енергетики пояснили, що чинне законодавство передбачає компенсацію населенню витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу за рахунок тарифу на розподіл газу.
“Побутові споживачі природного газу – фізичні особи (населення) можуть самостійно забезпечити встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за тарифом на розподіл природного газу”, – повідомили у профільному міністерстві.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні близько 9 млн осіб найближчим часом можуть залишитися без газу. Так, вже з 1 січня 2021-го, згідно із законом, у всіх, хто не встановив газові лічильники, повинні відключити блакитне паливо.
  • Зростання або падіння ціни на газ в Європі, а відповідно і в Україні залежить від трьох факторів, передбачити вплив яких дуже складно.
  • За прогнозами, вартість газу в Україні зростатиме до грудня.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас