Мільйони українців можуть залишитися без газу: кого відключать взимку і що робити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйони українців можуть залишитися без газу: кого відключать взимку і що робити

Енергетика
3391
В Україні близько 9 млн осіб найближчим часом можуть залишитися без газу. Так, вже з 1 січня 2021-го, згідно із законом, у всіх, хто не встановив газові лічильники, повинні відключити блакитне паливо.
“Ви можете подати заявку і до кінця місяця встановити лічильник безкоштовно, інакше вже з 1 січня газопостачання вам буде зупинено”, – розповіли в “Миколаївоблгазі”. Така ситуація по всій країні. Відповідно до закону “Про комерційний облік газу”, всі, у кого немає лічильників на блакитне паливо, вже з 1 січня 2021 року залишаться без блакитного палива.
Облгази в цій ситуації – заручники. Вони фізично не можуть постачати газ, якщо це забороняє закон. Однак у профільному комітеті давно існує негласний консенсус: строки потрібно продовжувати. Однак через місцеві вибори і більш нагальні питання рішення досі не ухвалили.
Як розповіла голова енергетичних житлових програм “Опори” Тетяна Бойко, близько трьох мільйонів сімей найближчим часом за законом можуть позбутися газу. При цьому експерт вважає, що швидше за все блакитне паливо не відключать, хоча мали б це зробити.
“Я не думаю, що такій кількості українців відключать газ”, – розповідає експерт. При цьому вона зазначає: у цій ситуації звинувачувати облгази не варто, мовляв, зараз немає можливості власним коштом встановити лічильники.

Довідка Finance.ua

  • З 1 листопада компанія НАК “Нафтогаз” підвищила ціну на газ для населення. Про це свідчать дані на сайті НАК “Нафтогаз”. Якщо порівнювати з жовтнем, то ціна газу зросла на 34,7%.

Як заощадити на комуналці 💡

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас