Дефіцит бюджету України є одним із найнижчих у Європі - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету України є одним із найнижчих у Європі - Шмигаль

Казна та Політика
502
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що дефіцит бюджету України є одним із найнижчих у Європі.
Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”.
“Коли ми говоримо про дефіцит бюджету і хтось починає маніпулятивно заявляти, що друкують гроші, інфляція – давайте подивимось, який рівень інфляції в цьому році. По року ми очікуємо близько 4,5%. Це один із найнижчих показників інфляції за часи незалежності, він приблизно дорівнює показнику минулого року. За осінні місяці інфляція була менше 2%, влітку були місяці, коли була дефляція. Опосередкованого показника того, що гроші друкуються, ми не бачимо”, – зазначив Шмигаль.
Прем’єр навів для прикладу інші країни й зазначив, що Україна має один із найнижчих дефіцитів бюджету.
“Коли сьогодні взяти європейські країни і подивитися, які дефіцити в розвинутих економіках, в країнах-сусідах, то Україна має один із найнижчих дефіцитів бюджету. 7,5% цього року – один з найнижчих в Європі показників. Він абсолютно помірний, про це заявляють всі міжнародні експерти”, – запевнив Шмигаль.
Нагадаємо, 14 вересня Кабмін затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП. Доходи держбюджету-2021 передбачаються в розмірі 1 трлн 71,1 млрд грн, а видатки – 1 трлн 350 млрд грн. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас