Більшість українців проти загального декларування доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців проти загального декларування доходів

Особисті фінанси
1533
Більшість українців (54%) не підтримують запровадження загального декларування доходів для всіх категорій громадян з обов’язковою подачею щорічної податкової декларації. Підтримують таку ініціативу 38% громадян.
Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.
За даними опитування, 51% українців також проти запровадження одноразового декларування (за ставкою 9-10%) громадянами наявного у них майна та коштів, з яких не сплачено податки. Підтримують податкову амністію 26% громадян.
Опитані не сприйняли такі ініціативи, як додаткові податки при покупці смартфонів, телевізорів, планшетів з метою підвищення відрахування авторам пісень, музики, фільмів та іншої інтелектуальної продукції. Виступають за 18%, проти – 63%.
Опитування проведене Соціологічною групою “Рейтинг” 29 жовтня – 2 листопада 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій.. Метод – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Довідка Finance.ua:

  • Володимир Зеленський заявляв, що амністія капіталів (нульова декларація) буде цього року. Зараз влада обговорює тонкощі нововведення, проте її модель уже розроблено, оформлено у вигляді законопроєкту, який зареєстровано в парламенті.
  • Як повідомляв Данило Гетманцев, закон про особливості застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства (про амністію капіталів) необхідно прийняти поточного року та ввести в дію з 1 січня 2021 року.
  • За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в Україні планують запровадити нульове або одноразове декларування ще у поточному році.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас