Мінрегіон розробляє механізм зниження тарифів ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон розробляє механізм зниження тарифів ЖКГ

Особисті фінанси
293
У Мінрегіоні відбулась онлайн-нарада щодо використання питомих норм паливно-енергетичних ресурсів підприємствами житлово-комунального господарства.
Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.
Як зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська, нормування витрат енергоресурсів – це не лише елемент регулювання у тарифній політиці, це також індикатор ефективної діяльності підприємств теплопостачання.
«Для того, щоб нормування витрат енергетичних ресурсів відбувалось не лише на папері, необхідно вирішити питання застосування підприємствами застарілих технологій, а це потребує досить великого обсягу фінансових ресурсів. Потрібно працювати у напрямку вдосконалення системи використання норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів та створювати стимули для їх економії і раціонального використання у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення», – зазначила заступник міністра.

Як вести сімейний бюджет 👛

За її словами, найближчим часом буде розглянуто питання щодо перегляду положень міжгалузевих, галузевих та регіональних методик з нормування питомих витрат енергоресурсів.

Довідка Finance.ua:

  • Актуалізувати кількість зареєстрованих осіб для отримання коректних нарахувань за спожиті комунальні послуги можна дистанційно.
  • Більшість киян вважають високу вартість комунальних послуг найбільш актуальною проблемою для столиці.
  • Споживчі ціни в Україні в жовтні 2020 року у порівнянні з вереснем зросли на 1,0%. З початку року інфляція склала 2,7%.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас