Міжбанк: понеділок пройде дуже напружено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: понеділок пройде дуже напружено

Валюта
704
Цей понеділок пройде дуже напружено на валютному ринку зі збереженням інтриги щодо подальшого тренду щодо курсу. Визначальними будуть три фактори:
Психологічний – істотне просідання долара наприкінці минулого тижня до рівнів 28,12/28,15 до вечора 6 листопада з одного боку – почне провокувати частину відкладеного попиту у тих місцевих покупців і тих нерезидентів, хто може собі дозволити почекати максимально низьких котирувань. З іншого боку – посилить бажання активно продавати валюту у експортерів, які бачачи зниження котирувань – будуть більш поступливі з курсу на побоюваннях його подальшого падіння. Такий розклад психологічно спрацює на користь гривні на міжбанку.
Економічний – у бізнесу проходять розрахунки з персоналом за жовтень, попереду квартальні сплати податку на прибуток. Це змушує накопичувати гривню під ці операції, а дефіцит гривні завжди працює на зміцнення нацвалюти.
Крім цього, 11 листопада – в США відзначають День ветеранів. Це американський вихідний і український ринок по долару буде працювати на томі. Це нецікаво багатьом нашим клієнтам, і вони будуть поспішати закрити свої угоди по цій валюті сьогодні-завтра або відразу в четвер, що може збільшити попит, і це вже негативно позначиться на міжбанку.
Політичний – напружена ситуація навколо Конституційного Суду, а також інтрига навколо подальшої поведінки Дональда Трампа після підбиття підсумків президентських виборів впливатиме на настрої учасників ринків. Як міжнародного, так і українського. І на поведінку пари євро/долар на зовнішніх ринках, що позначиться і на курсі євро щодо гривні.
З додаткового – новина про можливе введення карантину вихідного дня в Україні позначиться негативно на поведінці міжбанку, оскільки бізнес не розуміє своїх перспектив на найближчий час, і частина компаній почне активніше закривати свої зовнішні контракти, а частина – навпаки, зупинить свої операції до більшої визначеності в питанні карантину.
За прогнозами, в цей понеділок обсяг операцій на міжбанку складе до $160-200 млн при укладенні до 530-610 угод.
Курси міжбанку за прогнозом 9 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,05 – 28,30 гривень, євро – коридор 33,10-33,70 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,12 / 28,15
Євро-33,35 / 33,39
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас