Wizz Air очікує пожвавлення авіаперевезень лише наприкінці весни — Finance.ua

Wizz Air очікує пожвавлення авіаперевезень лише наприкінці весни

Фондовий ринок
380
Угорська лоукост-авіакомпанія Wizz Air готується до очікуваного відновлення авіаперевезень навесні, заявляючи про наявність достатніх ресурсів, щоб спокійно пережити зиму.
Про це пише Reuters.
За словами гендиректора компанії Йожефа Вараді, після кількох місяців обмежень через пандемію, які призвели до збитків для перевізника в першій половині цього року, він побачив “світло в кінці тунелю” навесні, коли очікується спад другої хвилі пандемії коронавірусної інфекції і початок вакцинації населення. Хоча більш впевнено, за його словами, можна говорити все ж таки про період кінця весни — початку літа.
Увага компанії зосереджена на створенні основи для відновлення колишнього обсягу перевезень шляхом додавання нових баз, маршрутів і збереження поточної кылькості персоналу.
За словами Вараді, взимку Wizz Air планує задіяти лише від 30% до 50% від торішньої кількості польотів. Як зазначає Reuters, аналогічні плани конкурентів угорського лоукоста – компаній Ryanair і EasyJet — складають 40% і 25% відповідно.
Керівник Wizz Air підкреслив, що, маючи 1,6 млрд євро коштів, компанія могла б виживати ще протягом двох років, навіть якби не літала взагалі. Хоча, за його словами, перевізник не планує скорочувати польоти, незважаючи на введення нових обмежень по всій Європі.
При цьому фінансове становище компанії відрізняється від такого у її конкурентів. Зокрема, Air France та іспанська Air Europa були врятовані урядами своїх країн, в той час як EasyJet і International Airlines Group (що володіє, зокрема, авіакомпаніями British Airways і Iberia), отримали грошові вливання від акціонерів.
За даними Wizz Air, за другий і третій квартал 2020 року вона отримала чистий збиток 145 мільйонів євро при падінні пасажироперевезень на 71%, викликаному обмеженнями на поїздки у зв’язку з пандемією Covid-19.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас