Як відеофіксація збільшила бюджет країни за 100 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як відеофіксація збільшила бюджет країни за 100 днів

Казна та Політика
1419
Пів мільйона штрафів сплатили українські водії за 100 днів роботи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Завдяки цьому бюджет країни поповнили майже на 100 млн грн.
Про це повідомили під час брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ.
“100 днів – 100 мільйонів гривень штрафів. І питання навіть не в сумах, а в тому, що в 4,5 рази зменшилась кількість порушень на локаціях, які раніше були аварійними. Люди звикають дотримуватися швидкісного режиму, і це позитивний ефект. До кінця року ще 220 камер встановимо на дорогах державного значення”, – каже міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Камери на дорогах автоматично фіксують перевищення швидкості в Києві та Київській області.
У столиці встановили 30 камер. Вони розташовані в місцях, де правоохоронці зафіксували найбільшу кількість травмувань і смертей, а саме: вул. Олени Теліги, 39, навпроти Набережного шосе, 4, Дніпровська набережна, перехрестя з вул. Причальна, вул. Братиславська, 18, Чоколівський бульвар, 24
А також — Північний міст в обох напрямках, Броварський проспект, станція метро Лівобережна і вул. Будівельників.
На Південному мосту встановили 2 камери в напрямку лівого і правого берегів.
Фотовідеофіксація є на пр. Героїв Сталінграда, 25, Володимира Маяковського, 56 і 65, на бульварі Дружби народів, 27 і 36 та на Столичному шосе, 58 в напрямку Києва й Обухова.
На Харківській площі є на пр. Миколи Бажана.

Довідка Finance.ua:

  • У 2021 році на автомобільних дорогах України може запрацювати ще одна технологія фіксації порушень швидкісного режиму – фіксація середньої швидкості по відрізку.
  • У Міністерстві внутрішніх справ працюють над створенням електронної системи, яка буде штрафувати за перевищення швидкості громадян інших держав, які переміщаються Україною автомобілями з іноземною реєстрацією.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас