В Україні впровадять ще один метод автофіксації порушень швидкості на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні впровадять ще один метод автофіксації порушень швидкості на дорогах

Технології&Авто
3320
У 2021 році на автомобільних дорогах України може запрацювати ще одна технологія фіксації порушень швидкісного режиму – фіксація середньої швидкості по відрізку.
Про це в інтерв’ю ЦТС розповів Кирило Хомяков, голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України.
У 2021 році планується закупівля ще 300 комплексів автофіксації порушень швидкості, а також буде розширено їх функціонал.
“Ми розширимо функціонал системи і додамо фіксування інших типів порушень – не тільки перевищення швидкості, але ще і перетин подвійної суцільної лінії розмітки, проїзд на червоний сигнал світлофора і проїзд смугою для громадського транспорту. Комплекси для цього міняти не потрібно – камери повністю готові це фіксувати, поліція зі свого боку доопрацьовує нормативну базу, а ми будемо доопрацьовувати ПЗ”, – повідомив Хомяков.
Причина – можливість контролювати швидкість на всій дорозі, а не тільки в місцях встановлення камер.
Як така система буде працювати: на початку відрізка стоїть одна камера, в кінці – інша. Якщо водій пригальмував перед першою і другою, але в цілому 100 км проїхав швидше, ніж дозволяє дозволена швидкість на відрізку, то на другій камері буде фіксуватися порушення швидкісного режиму.
Нагадаємо, 1 червня запрацювали перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.
Розміри штрафів: 255 грн – у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год але не більше ніж 50 км/год; 510 грн – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо він сплачений протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Довідка Finance.ua:

  • На державних дорогах України до кінця 2020 року Міністерство інфраструктури планує встановити понад 200 камер автофіксації порушень правил дорожнього руху.
  • Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт про збільшення суми штрафу за перевищення швидкості. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/год.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас