У НАЗК пояснили наслідки рішення Конституційного Суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК пояснили наслідки рішення Конституційного Суду

Казна та Політика
422
Рішення Конституційного Суду дозволило топ-чиновникам не повідомляти про суттєві зміни в майновому стані. Поки це питання не буде врегульовано, на сайті Реєстру декларацій неможливо подати повідомлення про такі зміни.
Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.
“Звільнення від зобов’язання повідомляти про суттєві зміни в майновому стані – це “зелене світло” чиновникам приховати свій стан, уникнути відповідальності та продовжувати діяти в приватних інтересах, замість того, щоб працювати на благо держави за гроші платників податків”, – заявив глава НАЗК Олександр Новіков.
До рішення КСУ посадові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, були зобов’язані в електронній формі протягом 10 календарних днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення витрат повідомити про це НАЗК.
“Істотною зміною в майновому стані вважаються дохід, майно або витрати (витрати), що перевищують 105 100 грн (станом на 2020 рік)”, – пояснили в НАЗК.
Нагадаємо, 27 жовтня КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Таким рішенням були заблоковані понад 100 кримінальних справ за цією статтею.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас