У передмісті дешевше, ніж в Києві: як і скільки можна заощадити на купівлі квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У передмісті дешевше, ніж в Києві: як і скільки можна заощадити на купівлі квартири

Нерухомість
18443
В Україні стрімко дорожчає житло. Згідно з оновленими даними Державної служби статистики, квартири додали в ціні 10%. Найбільше подорожчали, природно, столичні квартири.
Як і скільки можна заощадити, якщо вибрати житло в передмісті, пише сайт “Сьогодні”.
Попит на квартири в житлових комплексах в передмістях Києва справді великий. Тому що комплекси будуються з власною інфраструктурою. Типова трикімнатна квартира в одному з таких комплексів Софіївської Борщагівки має панорамні вікна та індивідуальне опалення – двоконтурний котел. Один контур працює на підігрів підлоги, другий – на підігрів гарячої води. При покупці вона обійдеться значно дешевше, ніж така ж квадратура в самому Києві. Без ремонту її вартість складе 55 тисяч доларів, з ремонтом – від 65 до 80 тисяч доларів.
Однак у передмісті Києва можна знайти і більш бюджетні варіанти. Житло за межами Києва в середньому на 50% дешевше, ніж в столиці. Наприклад, відразу за містом однокімнатна квартира в новому комплексі обійдеться в 30 тисяч доларів. У десяти кілометрах від Києва – 25 тисяч. Якщо від’їхати трохи далі – 20 тисяч доларів.
Двокімнатні квартири на в’їзді в столицю коштують 45 тисяч доларів. У десяти кілометрах від Києва – 38 тисяч. А ось трохи далі від міста – 35 тисяч доларів.
Найдорожчими є трикімнатні квартири. Таке житло ближче до Києва господарю буде коштувати 65 тисяч доларів. В радіусі 10 кілометрів від столиці – 55 тисяч. А ось трикімнатні апартаменти трохи далі від міста коштують 48 тисяч доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас