Уряд виокремив ще один комунальний тариф для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд виокремив ще один комунальний тариф для населення

Особисті фінанси
6972
Кабінет Міністрів України затвердив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови щодо внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Що це означає:
  • зміни визначають чіткий механізм встановлення тарифу на надання послуг з поводження з побутовими відходами з урахуванням об’єму побутових відходів, який надходить на перероблення, а який на захоронення;
  • в Україні у 29 населених пунктах працюють 35 сміттєсортувальних ліній. Однак у переліку операцій поводження з побутовими відходами відсутня операція сортування. Відповідно до проєкту постанови перелік операцій поводження з побутовими відходами доповнюється операціями сортування та видалення;
  • також проєктом постанови врегульовується питання в частині розрахунку витрат з оплати праці працівників, що працюють на підприємствах, які надають послуги з поводження з побутовими відходами.

Як заощадити на комуналці 💡

«При встановленні тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами споживачі сплачують як за перероблення, так і за захоронення всього об’єму побутових відходів, який утворюється в населеному пункті, без урахування об’єму. Відтепер при встановленні тарифу на ці послуги враховуватимуться об’єми вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Довідка Finance.ua:

  • Актуалізувати кількість зареєстрованих осіб для отримання коректних нарахувань за спожиті комунальні послуги можна дистанційно.
  • Більшість киян (42%) вважають високу вартість комунальних послуг найбільш актуальною проблемою для столиці.
  • Не платити за комунальні послуги стане не вигідно, бо боржникам хочуть збільшити пеню. За три роки може набігти аж 50% від суми боргу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас