Поліція почне штрафувати власників "єврономерів" - рішення Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція почне штрафувати власників "єврономерів" - рішення Кабміну

Особисті фінанси
3439
28 жовтня Кабінет Міністрів України погодив проєкт постанови, який дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації. Відтепер поліція буде виявляти транспортні засоби, тимчасово ввезені на територію України більше як на 30 днів, а також вживати проти них відповідні заходи.
Про це повідомляє депутат від “Слуги народу” Євген Брагар на своїй сторінці у FACEBOOK.
“При тому варто зазначити, що в грудні 2019 року було підписано меморандум між Авто Євро Силою та міністром МВС щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення”, – пише Брагар.
Наразі у Верховній Раді зареєстровано ряд законопроєктів, які дозволили б людям безперешкодно та доступно розмитнити свої авто.
“Я вважаю, що необхідно прийняти бодай один із запропонованих законопроєктів. Мені не важливо, хто буде автором — я чи інший суб’єкт законодавчої ініціативи, головне, аби для українців автомобіль перестав бути предметом розкоші, а став засобом для пересування”, – наголосив депутат.
Кодексом про адміністративні правопорушення поліції надано право штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено за межі України, та за керування автомобілем з іноземними номерними знаками іншою особою, ніж та, що ввезла автомобіль на територію України.
Як будуть штрафувати:
  • штраф складає 8 500 тис. та виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення. На перший раз автомобіль не вилучається;
  • якщо порушення вчинено цим же водієм повторно протягом року, то штраф складає вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування строком на 1 рік та з оплатним вилученням авто чи без такого. За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного поліцейським на місці зупинки. До вирішення справи у суді автомобіль утримується на штрафмайданчику.
Крім того, як зазначає “Дорожній адвокат”, вказані штрафи не звільняють громадян від застосування штрафів, передбачених Митним кодексом у розмірі до 170 тис. грн. У разі виявлення автомобілів, які перебувають в Україні з порушенням митних правил, працівники поліції наділені повноваженнями щодо інформування про такі факти органів митної служби для застосування санкцій відповідно до Митного кодексу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас